Forum Forums GLAZUUR: STEENGOED glazuurstook steengoed

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  marcel 6 jaren, 3 maanden geleden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
  • Auteur
    Berichten
  • #11889

    M.J. le Granse
    Bijdrager

    Beste mensen,
    ik heb een bol met schaal gemaakt die als fontein moet gaan dienen. Ik heb hiervoor steengoedklei gebruikt, die ik tot 1020 biscuit heb gebakken.Hierna een steengoedglazuur (1220-1280). Deze is nu goed droog, maar ik kom er niet achter hoe ik dit het beste kan stoken. Lees verschillende verhalen.
    Ik heb 2 vragen: wat is een goede stookcurve? ( Mijn oven heeft 2 stappen.) Is 1230 graden voldoende?
    Alvast bedankt voor de reacties. Indien mogelijk hoor ik ook graag de motivatie van de keuzen.
    Groet, Marie-José le Granse

    #12252

    marcel
    Bijdrager

    Beste MJ,

    Ligt eraan welke klei je hebt, maar volgens mij zit je wel goed. De curve die ik gebruik:

    in 4:30 naar de 650 °C
    in 4:00 naar de 1220 °C
    30 minuten pendelen op 1220 °C
    Motivatie? Deze werkt al jaren goed voor mij.

    Plaats voor de 1220 de temperatuur 1230 en t komt helemaal goed.
    Succes!

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.