Forum Forums OVENS vingerling V230 orton cone 999° smelt niet

Dit onderwerp bevat 5 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Gerard Molenaar 5 jaren, 10 maanden geleden.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
  • Auteur
    Berichten
  • #11558

    Els Marien
    Bijdrager

    Ik heb gisteren voor de eerste keer een biscuit stook gedaan in een vingerling V230 oven (onlangs 2dehands gekocht) met een orton cone voor 999°C.
    Ik heb denk ik het precieze stookschema gevolgd en de cone juist gelegd (op het plaatje dat ik speciaal gekocht heb bij keramikos
    voor vingerling ovens) en de voelerpen op de cone. Na de stook was de cone niet gesmolten en niet gebogen. Betekent dit dat de temperatuur
    niet gehaald is?
    Ik heb volgend schema gevolgd :
    * 2u aan 20% met kijkgaatje in de deur en boven geopend
    * 1 u aan 30% met kijkgaatje vooraan geopend, bovenaan gesloten
    * 1 u aan 60%
    * 1 u aan 80%
    * 1 u aan 100%
    Kan iemand zeggen wat er fout kan zijn gelopen? De oven is volgens mij in goede staat. Spiralen zijn in orde,
    oven is netjes,
    grt
    Els

    #12902

    Anna
    Bijdrager

    Els je hebt de verkeerde cone gebruikt, ik heb precies het zelfde gehad, ook met de vingerling oven.
    beter is de driehoekige cones te gebruiken, ook te koop bij keramiekos, maar die hebben alleen de mini cones. bij dit adres verkopen ze de maxi coins http://webshop.creavisie.com/stacking_material.php
    hoop dat je hier wat mee kan

    gr Anneke

    #12936

    KLEI>Yoka
    Moderator

    hey Anna,
    bedankt voor je antwoord
    dat ga ik dan volgende keer proberen, en hopelijk lukt het dan wel
    grt
    Els

    #12953

    Anna
    Bijdrager

    NOG een ding Els de driehoek cones daar zit over dwars een breuklijn die je breken moet in twee halve, dus heb je twee cones,

    #13065

    KLEI>Yoka
    Moderator

    Hallo,
    Ik heb gisteren nogmaals gebakken met de oven, en deze keer heb ik de cone
    gebruikt zoals Anna had uitgelegd denk ik (gebroken in de helft)
    Was een cone van 1196°, maar de oven was na 7 u nog steeds niet afgeslagen
    (en de cone niet doorgebogen)
    De cone was wel veel witter geworden.
    De grote cone op de foto in bijlage is de cone die bij de oven zat toen ik hem kocht.
    Deze zijn veel groter. Weet iemand of deze nog ergens te koop zijn?
    Verder op de foto nog rode cones, en nu is mijn vraag of er een verschil is
    tussen de rode en de grijze cones? Of maakt het niet uit?
    En weet iemand hoe het toch komt dat de cone niet doorbuigt?
    mvrgr Els

    Attachments:
    #13259

    Gerard Molenaar
    Bijdrager

    Els

    Ik heb de indruk dat je stookschema langer moet worden aangehouden op de hoogste stand. 1 uur is te kort.
    De Cone moet de oven doen afslaan op de bereikte temperatuur. Gewoon doorstoken totdat de Cone de automaat doet afslaan.

    Succes, Gerard

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.